Petőfitelepi Református Gyülekezet

Víz és fagy által errodált Szeged-Petőfitelepi Református Templom javítása és fejlesztése – EEÖR-KP-1-2021/1-001447

Víz és fagy által errodált Szeged-Petőfitelepi Református Templom javítása és fejlesztése – EEÖR-KP-1-2021/1-001447

A Miniszterelnökség Egyházi és Nemzetiségi Kapcsolatokért Felelős Államtitkársága a „Magyar Templom-felújítási Program” keretében a Víz és fagy által errodált Szeged-Petőfitelepi Református Templom javítása és fejlesztése. támogatási célra 12 650 000 forint vissza nem térítendő támogatást ítélt meg, amelyből megvalósul a templom javítása.

A Szeged-Petőfi telepei Református Missziói Egyházközség Temploma, Szeged-Petőfitelep városrészén áll a 20. század közepe óta. A templomépület építése óta, átfogó teljes felújítás nem történt, csak több kisebb munkálat. Egyházközségünk számára nagy lehetőség, hogy a támogatás lehetővé tette az elöregedett templomépület átfogó javítását, megújítását.
Az elöregedett villamoshálózat teljes felújításon esett át, a templombelső falazatának javítása és festése megtörtént, valamint több elöregedett nyílászáró kicserélésre került. A templom előtetője, verébdeszkái megújultak, a templomlépcső mellé rámpa épült, és megújult a térburkolat. A munkálatok végén a templomhoz tartozó kerítésszakasz is megújult.
A felújításnak köszönhetően elhárult az esetlegesen kialakulható balesetveszély, a templom érintésvédelme megfelel a hatályos jogszabályoknak, az új nyílászárók energiahatékonyságot növelik, valamint szép, rendezett környezet fogadja a városrész, és az Egyházközséghez tartozó települések reformátusait.
A felújítás alkalmat teremtett a hangtechnika és a vetítés megújítására. A támogatás terhére új, jól látható kijelzőket, notebookot, hangfalakat, mikrofonokat, teljes hangtechnikát és közvetítéshez szükséges kamerát vásároltunk.