Petőfitelepi Református Gyülekezet

Algyő

Algyői Reformátusok Facebook csoportja itt elérhető

Algyő egy megújuló település Csongrád megyében. Szeretnénk itt, településünkön egy megújuló közösséget alkotni, amelyben találkozásra hívunk. Szeretnénk lehetőséget kínálni a találkozásra egymással, és szeretnénk, ha valódi közösségben beszélgethetnénk fontos kérdésekről.

Sok feladatunk van a mindennapokban: család, munka, otthoni feladatok és a baráti kapcsolatok ápolása. Sokszor úgy érezzük ez már túl sok, így nem jut időnk a másikra, a feladatunkra vagy éppen magunkra.

Szeretnénk egy olyan közösséget nyújtani számodra, amelyben lehetőség van megállni a mindennapok rohanásában, ahol találkozhatsz ismerősökkel és talán ismeretlenekkel, és ahol közösséget élhetsz meg Jézus Krisztussal.

2019-ben szeretnénk az algyői református gyülekezetben ilyen megújuló közösségbe hívni. Légy te is részese ennek a gyülekezetnek és találkozzunk alkalmainkon.

De az is lehet, hogy ez a néhány sor inkább kérdéseket vetett fel benned:
Miért? Ki az a Jézus Krisztus? Miért fontos a közösség?

Keress bennünket bizalommal, hogy segíthessünk a kérdésedre megtalálni a választ!


Múltunk

Református gyülekezetünk ma is jelen van a településen. Már több mint négy évszázada élnek reformátusok a településen, akik számára fontos volt Isten.  Az itt élő reformátusoknak sok próbát ki kellett  állniuk, mégis hálásak vagyunk, hogy az  évszázadokban megtartott bennünket Isten!